Andreasvandring

14 juli 2013


Nu är det dags för pilgrimsvandring igen! Ni som var med förra gången vet vad det handlar om – vi vandrar mellan Övertorneå och Överkalix för att hedra den förstkallade aposteln Andreas minne, som troligen besökt området.
 

I år tänkte vi starta i Övertorneå och vandra till Överkalix. Vi börjar med morgongudstjänst ca kl. 7 vid korset i Särkilax och avslutar på Sirillus vid 19-tiden med aftongudstjänst. Måltider ordnas gemensamt under dagen till en liten kostnad. Alla kommer att kunna delta, oavsett hur mycket man orkar vandra, eftersom vi delar upp sträckan (som är ca 5 mil) i korta etapper och ”växelgår”. Tanken är att dagen ska ge möjlighet till reflektion, bön och samtal. Vi kommer bl a att samtala kring texter ur den nyöversatta Filokalia II.
 

Eftersom vi startar så tidigt föreslår vi att deltagarna övernattar i Överkalix eller Övertorneå. I Majagården eller på campingplatserna finns övernattningsmöjligheter.  Detta får man boka på egen hand. Det kommer att vara marknad i Övertorneå under samma helg.

Vi vill gärna veta i god tid vilka som tänker delta. Maila till ”krister.tano@telia.com” vid frågor eller anmälan.

 

Väl mött!

 

Tillbaka